20. Decembar. 2014.

Pretraga za termin "" strana: 356.

Lifka: "Kruds"
18. Februar. 2014. 12:02 | Izvor: sumedija

Nakon što pomeranje kontinenata izazove promenu sveta koji poznaju, neobična i neustrašiva porodica kreće na putovanje i osvajanje predivnih, ali ponekad i zastrašujućih novih predela. Njima se na putovanju pridružuje Gaj, šarmantni mladić koji će im pomoći da savladaju strahove i upuste se u nove avanture. Dok Ip u Gaju pronalazi pravog prijatelja i prvu ljubav, njen otac Grag ne voli ništa što je novo i drugačije, a u Gaju vidi posebnu vrstu neprijatelja.

detaljnije...

Lifka: "Odbrana i zaštita"
18. Februar. 2014. 12:12 | Izvor: sumedija

Film o jednom dugom danu u životu starijeg, porodičnog čoveka Slavka, Hrvata iz Mostara. On je u dilemi da li da ide na sahranu prijatelja Bošnjaka u drugom delu grada, koji i godinama nakon rata još razdvaja nevidljiva, ali veoma prisutna linija između "nas" i "njih". Kako se dan razvija, svakodnevna rutina dobija veći značaj i Slavko je prisiljen da pređe težak put između ljudskosti i paranoje, starog prijateljstva i novih opredeljenja. Slavkov put na drugu stranu grada i posledice tog čina jesu priča o čoveku u sukobu sa samim sobom.

detaljnije...

Razgovor: “Palata Lajoša Crnjakovića”
17. Februar. 2014. 16:37 | Izvor: sumedija

U Modernoj galeriji ’’Likovni susret’’ Subotica u sredu, 19. februara, u 18 časova biće održan razgovor podstakunut izloženim radom Ane Krstić, pod naslovom „Palata Lajoša Crnjakovića”. Razgovor je jedno od završnih događanja u okviru izložbe Memorija prostora.

detaljnije...

Electe: Otvaranje koncertne sezone
17. Februar. 2014. 10:54 | Izvor: sumedija

U petak, 21. februara  u 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće je zakazano svečano otvaranje Koncertne sezone 2014 Udruženjea “Electe” i Festivala “Femus”. 

detaljnije...

17. februar 1946. - Prvo Veliko prelo posle II svetskog rata
17. Februar. 2014. 10:48 | Izvor: Dragan Rokvić

Održano prvo Veliko prelo posle Drugog  svetskog rata. Kao što je poznato priredbe Velikog prela održavane su sve do 1915, za vreme Prvog svetskog rata prelo nije održavano. Tradicija je nastavljena posle 1919. pa sve do početka rata. 

detaljnije...