30. Mart. 2015.

Pretraga za termin "" strana: 356.

Više od 5.500 zahteva za obnovu registracije gazdinstava
01. April. 2014. 22:53 | Izvor: Tanjug

Subotičkoj filijali Uprave za trezor podneto je više od 5.500 zahteva za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava, a samo poslednjeg dana roka za registraciju, u ponedeljak, podneto je više od hiljadu zahteva.

detaljnije...

Bruto društeveni proizvod u prošloj godini veći za 2,5%
01. April. 2014. 22:51 | Izvor: sumedija

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, rast bruto društvenog proizvoda (BDP) je u 2013. iznosio 2,5%. Posmatrano po tromesečjima, međugodišnji rast BDP-a iznosio je 3,0% u prvom, 0,5% u drugom, 3,8% u trećem i 2,7% u četvrtom tromesečju, objavljuje elektronski bilten Regionalne privredne komore Subotica.

detaljnije...

1. april 1920 - Demokratska stranka osnovala list "Narod"
01. April. 2014. 09:38 | Izvor: Dragan Rokvić

Odmah po formiranju novih vlasti u novoj državi započeo je i proces osnivanja političkih stranaka, čija će delatnost obeležiti politički i društveni život grada u naredne dve decenije. Među prvim strankama koje su osnovale svoj list u gradu bila je Demokratska stranka, koja je stajala iza drugog dnevnog lista (prvi je "Neven") u gradu, pod nazivom "Narod".

detaljnije...

Skladište: Snežna latica i lepeza tajni
01. April. 2014. 12:44 | Izvor: sumedija

Ova istorijska drama prati dve priče, jedna je smeštena u Kinu devetnaestog veka, a druga je u sadašnjosti. Prva priča prikazuje doživotno prijateljstvo dve devojke, koje razvijaju svoj tajni kod, kao način da se suoče sa krutim kulturnim normama nametnutim ženama. Paralelna priča smeštena je u sadašnjosti u Šangaju, gde se potomci ove dve devojke bore da održe i očuvaju svoje prijateljstvo. 

detaljnije...

Rekonstrukcija puta od Bajmoka do graničnog prelaza Bačalmaš
31. Mart. 2014. 22:21 | Izvor: subotica.rs/foto D.Malagurski

U Medija-centru Gradske kuće danas su potpisani ugovori između grada Subotice i kompanije „Vojput” o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji postojeće deonice puta koji povezuje Bajmok - Njegoševa ulica (šest kilometara) - i granični prelaz prema Mađarskoj sa Bačalmašom, i grada Subotice i privrednog društva „Suprojekt” o nadzoru nad ovim radovima. 

detaljnije...