31. Jul. 2014.

Pretraga za termin "" strana: 356.

Poseta ambasadora Hrvatske
12. Novembar. 2013. 23:28 | Izvor: subotica.rs/foto D.Malagurski

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja i zamenik gradonačelnika Blaško Stantić primili su ambasadora Republike Hrvatske u Srbiji Gordana Markotića

detaljnije...

Fiktivni brakovi Srba i Mađarica zbog EU
12. Novembar. 2013. 23:30 | Izvor: Tanjug

Mađarski državni organi otkrili su više slučajeva "brakova iz interesa" državljana Srbije i Mađarske, koji su se najčešće sklapali u Subotici zarad lakšeg sticanja radnih dozvola srpskih državljana u zemljama Evropske unije.

detaljnije...

Trgovina ljudima nije mit
12. Novembar. 2013. 22:19 | Izvor: Radio Subotica/foto D.Malagurski

Danas je u gradskom Medija centru održan okrugli sto pod nazivom "Trgovina ljudima nije mit", za psihologe, pedagoge, koordinatore učeničkih parlamenata i nastavnike gradjanskog vaspitanja. 

detaljnije...

12. novembar 1952. – Umro Aleksandar Lifka
12. Novembar. 2013. 11:32 | Izvor: Dragan Rokvić

U Subotici, u sedamdeset drugoj godini, umro je pionir jugoslovenske kinematografije Aleksandar Lifka. Sahranjen je na Bajskom groblju a na nadgrobnom spomeniku je zapisano "Srednjeevropskom popularizatoru kinematografije". 

detaljnije...

Konferencija nevladinih organizacija Srbije za zaštitu ptica
12. Novembar. 2013. 23:06 | Izvor: sumedija

U četvrtak i petak, 14. i 15. novembra, na Paliću će se održati Konferencija nevladinih organizacija Srbije za zaštitu ptica. Konferencija ima za cilj usvajanje zajedničke inicijative nevladinih organizacija da se izmeni Pravilnik o proglašenju lovostaja zaštićenih vrsta divljači, odnosno da se uredi da se lovostaj za grlice  i prepelice sprovodi tokom cele godine. 

detaljnije...