" />
08. Decembar. 2016.

Još jedna fantomska firma ojadila Subotičane

21. Oktobar. 2012. | Izvor: Subotićke novine/N.Đ.

Još se ne zna tačan broj Subotičana i Senćana koji su zatečeni i potpuno poraženi, jer su vrata preduzeća „First Invest System" d.o.o.  od 2. oktobra zaključana, a kancelarije prazne. Toj firmi desetine građana je plaćalo rate i kamate po principu potrošačke mreže, međutim, na njihove  telefonske pozive više niko ne odgovora, a zaposlenima se gubi trag.

Na sajtu Agencije za privredne registre se navodi da je „First Invest System" osnovan u Senti februara prošle godine. U junu i avgustu ove godine preduzeće iz Sente menja adresu sedišta i subotičkog ogranka, i  umesto Korzo 12 upisuje Korzo 15. Iz registra se briše prethodna zastupnica i upisuje se drugi zastupnik.

Prema saznanjima  „Subotičkih novina", ovo preduzeće. je sa građanima sklapalo ugovore za njihove potrebe za konkretnim stvarima ili uslugama. Klijenti bi odmah počeli da plaćaju rate, a povrat usluge ili određeni predmet dobili bi po sistemu lutrije, kada ih skupština preduzeća odabere. U ugovorima je navedeno da preduzeće obaveze može da ispuni do isteka roka na koji su se obavezali klijenti, tako da iako firme nema, građani još uvek po ugovorima nisu oštećeni.

 - Hteo sam da kupim pečenjaru i sa „First Invest Systemom" sam sklopio ugovor krajem aprila. Platio sam 16 meseci članarine, po 1.000 dinara mesečno i prvu ratu. Rečeno mi je da članovi skupštine preduzeća treba da odluče kada ću dobiti to što mi pripada. Uredno sam plaćao rate i bio u kontaktu sa Sabolčem Futo. Prema ugovoru još ništa nije prekršeno, ali više ne znam kako da ispunjavam svoje obaveze. Telefoni su nedostupni, a kancelarija zaključana i prazna - kaže Zoltan Galac.

Osnivač d.o.o. „First Invest System" je mađarski državljanin, a Zoltan Galac kaže da je po ugovoru tražio 60 meseci otplate i da je njegov zahtev bio vredan 350.000 dinara. Od kada se u oba grada saznalo da je firma preko noći nestala, njemu se javilo više od 30 ljudi.

 - Zvali su me i iz senćanske policije, počela je istraga. Ljudi koji su plaćali rate kao i ja su očajni, jer su mnogi pozajmljivali novac. Toj firmi su se obraćali čak i da bi mogli da plate lečenje svojih bližnjih. Prikupljam informacije od drugih ljudi, sve nas je više. Bilo bi dobro da mi se na telefon 064/126-16-37 jave svi koji su bili klijenti te firme i koji poput mene ne znaju šta i kako dalje - kaže Zoltan Galac.

Komentari na ovu vest

vladimir
24. Oktobar. 2012. u 20:45:

jel zna neko nesto o ovoj prevari

Najčitanije vesti "Hronika"

Hapšenje zbog razbojništva u kladionici

05. Maj. 2016. 13:30

Osam saobraćajnih nezgoda

04. Maj. 2016. 23:31

Za sedam dana iz saobraćaja isključeno 20 vozača

23. Maj. 2016. 22:45

Uhapšeni osumnjičeni za pljačku

28. April. 2016. 02:11

Za sedam dana više od 200 saobraćajnih prekršaja

18. April. 2016. 15:44